Kirjoitettu: 3.2.2017

Jos hieman kärjistää, meitä on työelämässä introverttejä, jotka miettivät tarkkaan, mitä sanovat. Ja toisaalta on ekstroverttejä, jotka puhuvat ääneen, jotta tietäisivät itsekin, mitä ajattelevat.  Äänekäs ja vahva mielipide saa usein isomman painoarvon, jolloin arempien tai introverttien arvokas tieto jää liian helposti hyödyntämättä ryhmätyöskentelyssä.

Minuuttikierros antaa kaikille tasapuolisen ja samanlaisen mahdollisuuden osallistua ja antaa oman panoksensa. Jokaisella on tasan minuutti, siinä ajassa saa jäsentää ajatuksensa haluamallaan tavalla tai vaikka lahjoittaa hiljaisuutta, jos tällä kertaa kokee sen olevan tarpeellista. Toisen minuuttia ei kommentoida vaan minuutin jälkeen on seuraavan vuoro.

On mainiota seurata ihmisiä, jotka ovat etukäteen sitä mieltä, että minulla ei ole mitään asiaa. Joka kerta muutama yllättää itsensä ja joku jopa koko ryhmän. Menetelmä tuottaa hienoja puheenvuoroja. -Jani, oivalluttaja.


Perjantai-idea on blogin vakituinen kategoria
. Kerran viikossa esittelemme erilaisia ideoita ja menetelmiä ja niiden sovelluksia kuukauden ideapakasta. Helmikuun pakkana on Oppiminen & Ryhmätyöskentely.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *