Kirjoitettu: 10.2.2017

Palaveriin, kokoukseen tai työpajaan tullaan usein hyvin erilaisella pohjaotteella. Osa tulee kiireellä edellisestä paikasta ja pää saattaa olla kaaoksessa, kun taas osalla on ollut rauhallinen aamu ja olo on hyvinkin zen.

Yksi tapa tehdä näkyväksi, missä mennään ja mitä ihmisille kuuluu, on fiilismittari. Fiilismittarin voi tehdä fläpille, jolloin pystyakselilla on esim. ”kuinka energiseksi tunnet itsesi tänään” tai kuvata vaikka hymiöillä. Fiilistä ja energiaa voi mitata myös lopussa ja keskellä. Jos ihmiset uskaltavat olla rehellisiä, tässä on hieno mittari esim. kuinka hyviä kokouksia ja palavereja organisaatiossa on. Kaikkien tavoitehan on, että sieltä lähdetään energisempinä ja iloisempina kuin tullessa, eikö niin?

Minä otan tilaisuudesta pikapulssin tai -palautteen. Siihen menee noin puoli minuuttia ja ihmiset rakastavat vastata. Pyydän ihmisiä nostamaan käden siihen asentoon, miltä tuntuu tai miten hyödylliseksi koit valmennuksen. Ihan turha tai kamala on käsi polvella tai pöydällä ja vastaavasti älyttömän siistii tai parasta ikinä on käsi niin ylhäällä kuin pystyy. — Jani, Ideapakan oivalluttaja.

Perjantai-idea on blogin vakituinen kategoria. Kerran viikossa esittelemme erilaisia ideoita ja menetelmiä ja niiden sovelluksia kuukauden ideapakasta. Helmikuun pakkana on Oppiminen & Ryhmätyöskentely.

HUOM! Tuote on poistunut valikoimastamme. Päivitetty versio tästä pakasta on Fasilitointi ja ryhmän ohjaaminen. Lue myös täältä lisää.