Kirjoitettu: 17.2.2017

Työpaja alkaa, osallistujat parveilevat turvallisesti kahvitarjoilun ääressä tai älypuhelintensa takana. Kohta pitäisi rohkeasti uskaltaen lähteä tekemään yhdessä, ja luomaan jotain uutta. Tuntuuko tilanne tutulta?

Kun osallistujat eivät tunne toisiaan, on fasilitaattorilla hyvä olla työkalupakissa erilaisia tutustumiseen tähtääviä menetelmiä. Parhaat niistä toimivat myös energiannostattajina ja suuntaavat osallistujien fokusta päivän aiheeseen. Tutustuminen luo turvallisuutta ja mahdollistaa yhdessä uskaltamisen.

Ensivaikutelma on parin kanssa tehtävä tutustumismenetelmä, joka pistää uskaltamaan yhdessä. Uskallatko arvata, mitä parisi harrastaa tai mikä hänen supervoimansa on? Pari löytää toisistaan uusia puolia ja tutustuu pintaa syvemmältä. Ensivaikutelman jälkeen on helpompi uskaltaa yhdessä.

”Ensivaikutelma on uskaltava menetelmä, toisaalta se vie pois sitä pakkoa ja painetta olla oikeassa.” -Jani, Ideapakan oivalluttaja

Perjantai-idea on blogin vakituinen kategoria. Kerran viikossa esittelemme erilaisia ideoita ja menetelmiä ja niiden sovelluksia kuukauden ideapakasta. Helmikuun pakkana on Oppiminen & Ryhmätyöskentely.