Kirjoitettu: 4.11.2020

Ideapussit ovat osa Ideapakan tuoteperhettä. Pusseja ompelevat nicaragualaiset naisyrittäjät Fanny ja Isabel, joiden kanssa olemme tehneet yhteistyötä jo lähes kymmenen vuotta. Varaston huvetessa tilaamme ompelijoilta uuden erän vaihtelevassa värivalikoimassaan, mutta tällä kertaa kaikki ei mennyt niin kuin Strömsössä…

Tilasimme varastoon täydennystä marraskuussa 2019. Tyypillisesti pussien valmistamiseen menee muutama kuukausi, jonka jälkeen paketti seikkailee maailman merillä kolmisen viikkoa. Tällä kertaa maailmanlaajuinen pandemia pysäytti koko postiliikenteen, juuri kun pakettimme oli saatu Nicaraguasta lähetetyksi! Niin täällä Suomessa kuin Nicaraguassakaan ei kukaan osannut sanoa missä pussit ovat, saati tulevatko ne koskaan perille. Epäsuorasti sai lukea uutisista, että posti kulkee heikosti Etelä-Amerikan ja Euroopan väliä johtuen koronasta.

Olimme jo pariin kertaan luopuneet toivosta, kun 23.9. eli noin 10 kuukautta tilauksen jälkeen meidän kaikkien iloksi saimme vihdoin tiedon, että pussit ovat kuin ihmeen kautta saapuneet Suomeen. Jos pohditte, missä paketti on seikkaillut kaikki nämä kuukaudet, niin emme valitettavasti pysty sitä kertomaan – se jäi meillekin täysin pimentoon.

Saammeko esitellä: seikkailuhenkiset Ideapussit koko väriloistossaan!

Voit tilata Ideapussin verkkopuodistamme. Valitse tilausta tehdessäsi väri tai anna meidän yllättää. Tuet samalla Fannyn ja Isabelin työtä. Lisäksi lahjoitamme jokaisesta pussista osan tuotosta hyväntekeväisyyteen: tälläkin hetkellä meillä on kaksi koulustipendiaattia Nicaraguassa, joiden oppimatkaa tuemme vuosittan. Tuotoilla on lisäksi ostettu leikkivälineitä päiväkodeille Suomessa.

PS. Yhteistyöllä on merkitystä. Saimme nimittäin yhteydenoton itseltään Nicaraguan lähettiläältä, tosin tapaamista on hidastanut  se sama pandemia, joka meinasi hävittää myös postilähetyksen.

1 ajatus kohteelle “Seikkailevat Ideapussit

  1. […] hukkuspiilossa. Ideapussit seikkailivat kuukausia maailmalla ja kirjoiteltiin niistä jo ihan oma blogauksensakin. Onneksi saatiin paketti vihdoin Suomeen ja uudet värit myyntiin, vaikka usko olikin jossain […]

Kommentointi on suljettu.