Kirjoitettu: 16.3.2011

Ideapussin ompelijan nimen löydät La Gringa-merkin takaa.
Kuva: Tomi Tähti

Ideapusseja ompelee nyt neljä yrittäjähenkistä ja ammattitaitoista naista Nicaraguassa. Naiset toimivat yrittäjinä ja saavat työstään reilun korvauksen. Ideapakan suojapussien osuus (10€) lahjoitetaan takaisin nicaragualaisten koululaisten stipendeihin, joilla katetaan heidän koulunkäyntimaksut vuodeksi. Stipendit siirretään La Gringan edustajan kautta Nicaraguaan, jossa paikallinen edustaja valvoo tyttöjen koulunkäyntiä.

Ideapakan viimeisellä kortilla kerrotaan
yhteistyöstä sekä hyväntekeväisyydestä.
Kortin takapuolella näet ompelijanaisten kuvat.
Kuva: Tomi Tähti

Ompelijanaisen nimen löydät musta La Gringa -merkin takaa. Kaikki ompelijanaiset esittäytyvät blogissa tämän kevään aikana, ensimmäisenä vuorossa Fanny:


Olen aina pitänyt ompelusta! Ompelun opin jo nuorella iällä ja pian kokemukseni johdosta saatoin aloittaa jo ompelun opettajana. Kolme vuotta sitten, ollessani opettajana Pronat-nimisessä projektissa, tutustuin suomalaisiin tuleviin ostajiimme Annaan ja Leeaan. Projektin toiminnan loputtua he siirtyivät ostamaan tuotteita suoraan minulta ja entiseltä oppilaaltani Isabellalta. Tätä toimintaa varten perustin oman yrityksen Fanny Lui.


Fanny kotikaupungissaan Granadassa. Kuva: Leea Kukkonen

Perheeseeni kuuluu aviomies, joka on ammatiltaan matematiikan opettaja sekä 15-vuotias tytär ja 6-vuotias poika. Asun oman perheeni sekä äitini, isäni ja siskontyttäreni kanssa samassa taloudessa. Meillä on erilliset talot, mutta talojemme välissä sisäpihalla meillä on yhteinen keittiö ja oleskelutila, jossa vietämme paljon aikaa yhdessä. Ompelen tuotteita mielelläni kotona, sillä haluan olla paikalla kun lapseni palaavat koulusta. Usein nostan ompelukoneen pöytineen ulos puutarhaan: ulkona banaanipuiden katveessa on enemmän tilaa ja valoa ommella!


Olen iloinen, että Suomessa on niin paljon asiakkaita, jotka haluavat auttaa meitä nicaragualaisia naisia ostamalla mm. Ideakosken pussukoita. Kiitos teille siitä! Mutta yhtä lailla haluan, että te meidän suomalaiset asiakkaamme pidätte tuotteistamme myös tuotteen itsensä vuoksi. Sitä varten toivon, että olette rehellisiä meitä kohtaan: kerrotte meille aidosti mielipiteenne mistä pidätte ja mistä ette, ja näin annatte meille mahdollisuuden kehittää tuotteitamme. Me nicaragualaiset naiset haluamme oppia!


Tekstin on suomentanut Leea Kukkonen


Millaista palautetta sinä haluaisit antaa Fannylle?