Kirjoitettu: 17.12.2019

Vuosi 2019 alkaa olla lopuillaan ja niinpä on jälleen vuosittaisen summauksen aika. Meillä on ollut paljon muutoksia: vanhasta luopumista ja uuden alkua, monia mielekkäitä asiakasprojekteja ja paljon kiitettävää moneen suuntaan!

Tänä vuonna saimme julkaistua yhteistyöprojektin, jossa oli mukana useampi lukio sekä Otavan Opisto. Lopputuotoksena yhteistyöstä meillä on opiskeluun suunnattu ideapakka Opiskelun työkalupakki, joka sopii sekä opiskelijoille että opettajille.

Räätälöidyistä pakoista uusina teimme TEK:in kanssa yhteistyössä Paremmat palaverit -ideapakan, jonka parissa yhteistyö jatkuu myös tulevana keväänä. Työn arjen fasilitointiin, eli kokouksiin ja palavereihin sekä pieniin työpajoihin keskittyvä pakka tulee myyntiin loppukeväästä 2020. Olimme myös mukana juhlimassa Teekkarispeksin 30:ttä juhlavuotta ja alumnien juhlanäytöksessä oli jaossa hyvin rajattu painos speksiä varten räätälöidystä ideapakasta.

Kaksi tutuista pakoistamme on kokenut visuaalisen kasvojenkohotuksen, eli sisältö on tarkistettu ja samalla ilme modernisoitu: Oppiminen & Ryhmätyöskentely sekä pian painosta saapuva Coaching & Valmennus. Seuraavaksi jonossa käsittelyään odottaa Palvelumuotoilu.

Ideapakka muutti alkusyksystä Espooseen ja samoihin aikoihin aloitti Saana Sanaseppänä. Meidät tavoitat nyt Olarista ja kivijalkakauppakin on sopimuksen mukaan auki. Kannattaa kysellä suoraan Janilta tai sähköpostitse tilaa@ideapakka.fi.

Ideapussit ovat yksi pitkäikäinen yhteistyömuotomme, jota jatkamme edelleen. Ideapussit valmistaa Nicaraguassa kaksi naisyrittäjää, Isabel ja Fanny. He ovat vastanneet Ideapussien tuotannosta jo noin yhdeksän vuoden ajan, aina Ideapakan alkuajoista asti. Ideapusseja on meille tulossa postitse tälläkin hetkellä lisää! Lisäksi meillä on Nicaraguassa koulukummeja, eli tuemme paikallisten lasten koulunkäyntiä. Nicaragualaisyrittäjistä voit lukea lisää täältä.

Tämänkin syksyn yksi ehdoton kohokohta oli osallistuminen Dare to Learn -messuille Korjaamolla. Tänä vuonna halusimme olla mukana molempina päivinä, sillä messut keräävät yhteen niin oppimisesta kiinnostuneita  kuin alan kovia ammattilaisia. Messuilla kohdattiin paljon huipputyyppejä ja käytiin monta mielenkiintoista keskustelua!

Haluamme kiittää kaikkia asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme lämpimästi! Vuosi ei kuitenkaan olisi ollut täydellinen, ellei pakkojen ja asiakastyön ohessa olisi pyritty tekemään jotain hyvää. Järjestimme vastikään Facebookissa hyvän mielen arvonnan, jossa pyysimme ihmisiä vinkkaamaan päiväkodin, jolle voisimme lahjoittaa ulkoleluja. Arvonnan perusteella lahjoitimme lasten pihapelipakan tuotoista ENKKU – Tampereen englantilaiselle koululle ostoskärryllisen leluja tukeaksemme lasten liikkumista ja ulkoilua.  Sen lisäksi fasilitoimme pro bono mm. #ilmastotwitter-tapahtuman. Joulutervehdys puolestaan tuntui oikealta laittaa tänä vuonna Hurstinapuun. Täten emme tänäkään vuonna laita teille korttia tai lahjoja, vaan iloitaan yhdessä siitä, että apua menee sitä tarvitseville.

Erityiskiitoksen ansaitsevat yhteisön jäsenet Facebookissa ja Instagramissa. Erityismaininta puolestaan kuuluu seuraaville: Simo Routarinne kuluneista vuosista, Sami Paju Filosofian Akatemiasta vinkeistä ja opeista, Janne Järvinen Tampereelta joulupukkina toimimisesta sekä Anne Rongas Otavan Opistolta sujuvasta yhteistyöstä. Iso kiitos!

Toivomme kaikille lämmintä ja rauhallista joulunaikaa sekä innostavaa uutta vuotta!