Kirjoitettu: 18.12.2018

Kalenterivuosi on sujahtanut taas nopeasti, toimintavuosi 2018 lähenee loppuaan. Ideapakan vuoteen on mahtunut paljon tekemistä: erilaisia yhteistyökuvioita, pakkajulkistuksia sekä messuja.

Alkuvuodesta julkaisimme Pekka Pohjakallion ja Saku Tuomisen Työkirjan Ideapakkana. Työkirja on erinomainen lisäys sekä Ideapakka-perheeseen että uudenlainen formaatti WSOY:lle, joka laajentaa kirjan mahdollisuuksia.

 

Halusimme tänä vuonna olla Heurekan tiedekummeja. Ideapakka on mahdollistanut koululaisluokan vierailun Heurekaan, yhden keväällä ja yhden syksyllä. Luokat tekevät anomukset ja Heureka valitsee, meidän kriteeri on ollut vain, että luokka ei ole aikaisemmin päässyt Heurekaan. Tiedekummiuden herttaisin puoli on luokan itse tekemä kiitoskortti, näitä todistuksia esittelee toimiston seinällä mielellään.

Syksyllä tapahtui paljon, teimme tiivistä yhteistyötä sisaryrityksemme IMPROVmentin kanssa ja kehittelimme toiminnallisen valmentamisen taitovalmennuksia eteenpäin. Lisäksi julkistimme kaksi uusi pakkaa, Social Rules -vuorovaikutuspelin, sekä Presentaatiot -menetelmäpakin. Vaikka joulu lähestyy, niin työn alla on muutaman uuden pakan taitto – alkuvuodesta ja keväällä pääsemme julkaisemaan lisää uutta.

Syksyn ehdoton kohokohta oli osallistuminen Dare to Learn -messuille Kaapelitehtaalla. Messuilla moni innostunut löysi ständimme ja tuli juttelemaan, onnekkaiden sattumusten seurauksena pohdimme Ideapakkojen kääntämistä mm. espanjaksi.

Syksyllä jatkui Maanpuolustuskorkeakoulun kanssa yhteistyötä kustomoitujen pakkojen merkeissä. Aikaisemmin MPKK:n kouluttajat ovat käyttäneet täysin heille kustomoitua pakkaa, tällä kertaa teimme erikoisversion Fasilitointi & Ideointi -pakasta kouluttajien käyttöön.

Lisäksi julkaistiin verkkokauppa myös englanniksi, sillä lisääntyvissä määrin pakkoja tilataan myös ulkomailta. Työ on vielä kesken, joten saa vinkata hyvistä korjauksista, jos sellaista huomaat!

Ideapakan Ideapussit valmistetaan edelleen tuttuun tapaan Nicaraguassa kahden naisyrittäjän, Isabelin ja Fannyn toimesta. He ovat vastanneet Ideapussien tuotannosta jo noin 8 vuoden ajan, aina Ideapakan alkuajoista asti. Lisäksi meillä on koulukummeja eli tuemme paikallisten lasten koulunkäyntiä. Nicaragualaisyrittäjistä voit lukea lisää täältä.

Tänä jouluna haluamme tukea tärkeää tasa-arvotyötä ja antaa joululahjamme yhteiskunnalliselle ja yhteisölliselle toimijalle. Lahjoituskohteemme on Miessakit ry, jonka tavoitteena on tukea miesten kokonaisvaltaista hyvinvointia. Järjestön piiristä löytyy tukiryhmiä mm. isyyteen liittyvien kysymysten pohdintaan, eron käsittelyyn, väkivallan ennaltaehkäisyyn ja siitä selviämiseen.

”Miessakit ry edistää toiminnallaan sellaista sukupuolten välistä tasa-arvotyötä, joka vahvistaa naisten ja miesten hyvinvointia. Käytännössä tämä tarkoittaa sekä sukupuolille yhteisten, että niille ominaisten hyvinvointitarpeiden huomioimista.”

Kannustamme myös muita antamaan aineettomia, merkityksellisiä lahjoja!

Kiitos ihanat asiakkaat, yhteisön jäsenet Facebookissa ja Instagramissa, rakkaat yhteistyökumppanit jälleen yhdestä hienosta vuodesta. Toivomme rentouttavaa, lämmintä joulun aikaa sekä inspiroivaa uutta vuotta 2019!