Kirjoitettu: 20.4.2017

Esimiehenä tulee vastaan tilanteita, joissa omat tunteet vellovat ja silti pitäisi osata toimia ammattimaisesti ja tehdä objektiivisia ratkaisuja. Joskus tunteet syntyvät työpaikalla tapahtuneista tilanteista ja kohtaamisista, joskus tuomme tunnetiloja kotoa töihin.

 

Olipa tunteiden alkuperä ja aiheuttaja mikä tahansa, esimiehelle on hyötyä taidosta käsitellä tunteita. Niiden sivuuttaminen ei yleensä auta. Tutkimukset ovat osoittaneet, että tunteiden huomioiminen ja käsitteleminen auttaa myös kontrolloimaan niitä paremmin.

 

Perjantai-ideana käsittelemme pian ilmestyvästä Hyvän johtamisen työkalupakista Omien tunteiden käsittely-kortin, josta esimies saa vinkkejä tunteiden käsittelyyn.

 

Tunteet eivät häviä tukahduttamalla. Sen sijaan, että annat niiden vaikuttaa vireystilaasi ja käyttäytymiseesi, kannattaa opetella miten vähentää niiden negatiivisia vaikutuksia.

Ulla Vilkman, Hyvän johtamisen työkalupakki, käsikirjoittaja.

 

 

Perjantai-idea on blogin vakituinen kategoria. Kerran viikossa esittelemme erilaisia ideoita ja menetelmiä ja niiden sovelluksia kuukauden ideapakasta. Huhtikuun pakkana on Hyvän johtamisen työkalupakki.