Kirjoitettu: 11.4.2011

Renkomäen koulun rehtori Jukka Manninen sekä opettaja
kohtasivat Lauran jälleen ITK-konferenssissa.

Vesopäivän tarkoituksena on löytää uusia työskentely-menetelmiä  monipuolistamaan ja tukemaan opettajan työtä. Osallistujat saavat pajasta mukaansa ikioman Ideapakan, josta tulee päivän aikana henkilökohtainen työväline. Aamupäivän aikana etsitään myös uusia menetelmiä opettajien välisen yhteisyön tehostamiseksi. Yksi keskeisistä tavoitteista on myös työyhteisön voimavarojen kartuttaminen.

Ideakoski on toteuttaa veso-päivät yhteistyössä Kukkulurun Laura Aution kanssa. Lauralla on itsellä pitkä opettajatausta ja hän tuntee hyvin opettajien maailman.

Yksi parhaista vesopäivistä ikinä, totesi Renkomäen koulun rehtori Jukka Manninen veso-päivän jälkeen. Alla Laura Aution kirjoitus veso-päivästä:

VESO-päivä Lahdessa, Renkomäen koulu

Ensimmäinen minun pitämä Veso-Ideapaja pidettiin viime lauantaina Lahdessa. Päivän aikana pureuduttiin opettajien yhteistoiminnan parantamiseen sekä oman opettajuuden monipuolistamiseen. Opettajien työ luokissa on hyvin yksinäistä ja aikaa yhteisille ideointipalavereille tai yhteistyön kehitämiseen on todella vähän.

Renkomäen koulun opettajia.

Opettajuuden muutokset sekä voimaan tulevat lakiuudistukset tekevät opettajien työn arjesta entistäkin haastavampaa. Monipuoliset työskentelymenetelmät ja toimiva työyhteisö nousevatkin kultaakin kalliimmaksi jokaisen opettajan arjessa.

Ideapajassa pohdittiin negatiivisen aivoriihen kautta esteitä työyhteisön yhteistyölle sekä aktivoivien työskentelymenetelmien käytölle. Loistavien keskusteluiden, naurun ja oivallusten täyttämän päivän aikana Ideapajassa löydettiin toimivat ratkaisut arjen helpottamiseksi ja saatiin rehtori Jukka Mannisellekin työvälineitä seuraavan lukuvuoden suunnitteluun.

Päivän työskentelymenetelmien pohjana käytettiin tietysti loistavaa Ideapakkaa, josta tehtiin päivän aikana myös jokaiselle osallistujalle henkilökohtainen työväline.

Veso-päivässä hullaannuttiin Hullunkurisiin perheisiin ja ihastuttiin omasta työyhteisöstä löytyvään positiiviseen energiaan.

Ideapajasta poimittua:

”Oppiminen on kuin näkkileivän syöntiä. Toisille näkkäriä pitää hieman liottaa, kun ei meinaa hampaat kestää kovan leivän pureskelua.”

Vesopäivien ideoinnin suhteen yhteydessä voi olla joko:

Laura Autio (autio.laura@gmail.com, 040 753 3236)
Reetta Koski (reetta@ideakoski.fi, 050 370 3093)