Kirjoitettu: 20.6.2018

Kesän kunniaksi järjestimme meidän Facebookissa somearvonnan, jossa pyydettiin osallistujia kertomaan 3-5 sanalla, millainen on hyvä esihenkilö, pomo tai tiiminvetäjä. Yllätyimme itsekin postauksen kirvoittamasta kommentoinnista. Ilmeisesti hyvä johtajuus koetaan tärkeäksi ja ajankohtaiseksi asiaksi, hyvä niin!

Arvontaan osallistuneiden kommenteista muodostettu sanapilvi.

Arvoimme kolme pakan voittajaa, mutta me Ideapakalla ja johtamispakan käsikirjoittaja Ulla Vilkman halusimme myös nostaa muutaman meitä sykähdyttäneen kommentin esiin.

Ideaseppä Veeran lempparit:

”Hyvä johtaja ei ”itse tiedä ja tee kaikkea parhaiten” vaan luo työntekijöille parhaat mahdollisuudet tehdä parhaansa.”

”Hyvän pomon ihmiskäsitys on arvostava, hän on selkeä, johdonmukainen ja ymmärrettävä sekä viesinnässään että teoissaan. Lisäksi pomo tuntee aidosti itsensä, omat triggerinsä ja motivaattorinsa ja tekee töitä kasvaakseen ja kehittyäkseen ihmisenä.”

Veera kommentoi näitä: ”Meillä Ideapakalla on tosi joustava työkulttuuri ja koen, että meillä esihenkilö todellakin luo puitteet sille, että voin oppia uutta ja pyrkiä kohti parempia suorituksia. On ilo voida sanoa, että johtaminen toimii. Kuitenkin myös hyvät johtajat ja esihenkilöt voi aina kehittää itseään eteenpäin, se on tärkeä juttu.”

Hyvän johtamisen työkalupakin käsikirjoittanut Ulla Vilkman valitsi myös omat suosikkinsa:

”5xK: kuuntelee-kysyy-kuulee-kannustaa-kunnioittaa.”

”Rakastava, reilu ja rohkea.”

”Alaistaan kehittymään haastava, kannustava, strategian eläväksi tekevä, kuunteleva ja luotettava.”

Moni halusi tägätä esihenkilöitä, joille olisi halunnut antaa pakan palkinnoksi! Oli ilahduttavaa seurata, miten ihmiset tunnistivat ja ilmiantoivat hyviä pomoja. Ideapakan Jania sykähdytti eniten nämä:

”Dialoginen, itseohjautuvuutta tukeva ja tulevaisuuteen katsova.”

”Motivoiva, ideoiva, huumorintajuinen ja vuorovaikutuksellinen.”

Janin oma kommentti tähän oli, että ”isona aion ruveta itsekin sellaiseksi”!

Kiitos kaikille arvontaan osallistumisesta ja ajatusten jakamisesta! Voittajille on ilmoitettu henkilökohtaisesti, 3 henkilöä saa omakseen Hyvän johtamisen työkalupakin. Meidän verkkopuodista voit kurkata muutkin pakat.