Kirjoitettu: 24.9.2018

Kirjoittanut: Ideaseppä Veera Routarinne

Ideapakka oli mukana Dare to Learnissa ekaa kertaa, joskin Ideapakan Jani Turku oli messuilla jo toistamiseen vetämässä työpajaa. Dare palkittiin tänä vuonna Evento Awardseissa vuoden parhaista messuista, ja se kyllä välittyi myös osallistujana!

Paikalla oli huimasti väkeä ja erilaisia oppimiseen ja kehittämiseen erikoistuneita yrityksiä ja yhteisöjä. Oli mahtavaa tavata Ideapakan vanhoja ja uusia asiakkaita ja yhteistyökumppaneita, sekä tutustua muihin alan toimijoihin.

Teemoina olivat mm. tunteet ja oppiminen, sekä organisaatioiden kehityskulttuuri. Kävin itse messutyöskentelyn lomassa kuuntelemassa mm. Frank Martelan ja Jaakko Sahimaan keskustelua työn merkityksellisyydestä.

Olen ns. ”learning junkie”, ja oppimisen messuilla olinkin kuin kotonani. Huomaan, että minulle merkityksellisyyttä työssäni tuo uuden oppiminen ja uusien osaamisalueiden kehittäminen – sekä sen mahdollistaminen muille meidän Ideapakkojen avulla.

Uuden oppiminen ei olisi mahdollista, ellen työskentelisi kannustavassa ja rennossa ympäristössä, jossa arvostetaan itsensä kehittämistä. Mahdollistava esihenkilö ja kannustava kulttuuri on ykkönen. Toisaalta myös työn rutinoituneet puolet – kuten verkkokaupan hallinnointi – pitävät pakkaa kasassa.

Ideapakan osalta oli hienoa huomata, että meidän uusimmat pakat Presentaatiot sekä Social Rules kävivät hyvin kaupaksi ja niistä kyseltiin paljon. Social Rules -pakat loppuivat messuilla jopa kesken. Tänä perjantaina 28.9. juhlitaankin molempien uusien pakkojen julkkareita klo 15-18 Lemminkäisenkuja 3:ssa.

Dare -messuilla oli kaiken kaikkiaan onnistuttu luomaan rento ja vuorovaikutuksellinen ilmapiiri. Lounasta nauttiessa toisilleen tuntemattomat ihmiset alkoivat spontaanisti jakaa ajatuksiaan keskenään.

Messupäivät on aina pitkiä, mutta antoisia – kiitos sinulle, joka tulit ständille juttelemaan!

Veera