Kirjoitettu: 17.4.2011

”Yrittämisessä parasta on, että sitä kautta voi toteuttaa omia arvojaan.”

Hehkuvia lattarivärejä ja hyvää mieltä.
Nicaragualaiset naisompelijoiden tuotoksia sinivalkoisella taivaalla.

Lämmin kiitos kaikille Ideapussin omistajille. Fannyn ja Isabelin tekemien pussien tuotto on ohjattu takaisin Nicaraguaan ja Ideakosken stipendeillä maksetaan kuukausittaiset koulumaksut sekä osa koulutarvikkeista mm. seuraaville koululaiselle (tekstit on suomentanut La Gringan Leea Kukkonen):

Mayosling aikoo oppia englantia!

Mayosling

Kahdeksanvuotias Mayosling käy ala-asteen 3. luokkaa. Mayoslingin toive on oppia englantia! Hän on toiseksi vanhin perheensä kolmesta siskoksesta. Mayoslingin molemmat vanhemmat, opettaja -äiti ja rakennusmies-isä, ovat tällä hetkellä työttömiä.

José


José (11 v.) on stipendiporukan ainoa poika ja hän opiskelee yläasteella ensimmäistä vuotta. José kertoo perheestään näin:

Josen unelma on saada oma tietokone

Minulla on ihana perhe, heidän tähtensä minä olen olemassa ja voin elää tässä kauniissa maailmassa. Jos heitä ei olisi, en voisi jakaa elämääni hyvien ihmisten kanssa, jotka tahtovat minulle vain hyvää. Josén unelma on saada oma tietokone tai polkupyörä, vielä suurempi unelma on joku päivä omistaa talo sekä tehdä paljon työtä perheen auttamiseksi.

Lourdes

Lourdes on ahkera opiskelija

Seitsenlapsisen perheen nuorimmainen Lourdes (17 v.) on yläasteen 5. luokalla. Hänen isänsä kiillottaa kenkiä työkseen ja äitinsä on työkyvytön sairauden vuoksi. Sisarukset ja vanhemmat tekevät kaikkensa tarjotakseen Lourdesille mahdollisuuden opiskella ja Lourdes onkin ahkera opiskelija! Tulevaisuudessa Lourdes haluaisi opiskella lääketiedettä ja tulla hyväksi lääkäriksi voidakseen auttaa eniten apua tarvitsevia.

Joseling

Joseligin hymy valloittaa!

Joseling on 6-vuotias tyttö, joka opiskelee peruskoulun 1. luokalla. Hänen isänsä toimii samaisen koulun puutarhurina ja hänen äitinsä sairastaa syöpää. Tuntien Joselingin vaikean kotitilanteen koulu tarjoutui ottamaan tytön ilmaiseksi kouluun. Ideakosken stipendillä Joselingille ostetaan koulupuku, vihkoja, kyniä sekä muita välttämättömiä koulutarvikkeita.


La Gringa välittää stipendit eteenpäin ja valvoo myös stipendoitavien etujen valvojaa Nicaraguassa.
Ideakoski tukee myös Mano a manon toimintaa.