Kirjoitettu: 28.10.2013

Kun ensimmäinen Ideapakka julkaistiin vuonna 2009 ystäväni lapsi tivasi: ”Missä lasten oma Ideapakka?”  Lupasin hoitaa asian kuntoon. Pihaleikkien Ideapakka on ollut saatavilla reilun vuoden verran. Ideapakka syntyi raukkaudesta leikkeihin. Leikin ilo ja riemu kuuluu kaikille. Se on tämän projektin kantava voima ja siksi lahjoitamme edelleen tuoton hyvään.

Pihaleikkien Ideapakkojen hyväntekeväisyyskohde on kaikille suomalaisille yhteinen ja tärkeä kansallinen hanke. Tästä eteenpäin lahjoitamme jokaisesta myydystä Ideapakasta 5 € Uuden Lastensairaalan Tukiyhdistykselle.

Muita yhteistyökumppaneita ovat:

La Gringa
Ideapakan suojapussit on ommelleet nicaragualaiset naisyrittäjät Fanny, Isabel, Teresa ja Luisa. Naiset saavat tehdystä työstä reilun korvauksen. La Gringa hoitaa yhteistyön ompelijanaisten kanssa. Ideapakan & La Gringan yhteistyöstä voit lukea lisää täältä.

Ompelijanaiset Isabel ja Johanna työn touhussa.

Nuevo Mundo ry
Nuevo Mundon kautta hoituvat nicaragualaisten koululaisten stipendit ja varmistetaan koululaisten oppimisen edistyminen. Ideakoskella on tällä hetkellä neljä stipendiaattia, joiden koulunkäynti maksetaan. Stipediaatteihin voi tutustua Ideapakan sivuilla.

Mayosling on yksi stipendiaateista.

Tiesithän, että Pihaleikkien Ideapakan voi ottaa mukaan ulos. Se on valmistettu säänkestävästä materiaalista ja se kestää kastumisen ja on helppo puhdistaa. Pakka kestää leikistä toiseen ja säilyttää arvonsa.

Pihaleikkien Ideapakkaa suojaa värikäs Nicaraguassa valmistettu pussi. Reppukankaisessa pussissa voit kuljettaa mukanasi kaikkia leikissä tarvittavia pieniä esineitä kuten liituja leikkialueen merkitsemiseen, avainta kätkemisleikkiä varten…
Ideapakan voi hankkia Ideapakan verkkopuodista

Ideapakan on tuottanut Reetta Koski, kuvittanut Emmi Jormalainen ja käsikirjoittanut Marjo Huhtala vuonna 2010.