Kirjoitettu: 19.5.2017

Pihapelipäivää vietetään taas 25. toukokuuta. Pihapelipäivän ideana on innostaa lapsia ja nuoria liikkumaan ja pelaamaan ulkona. Ideapakka-perheeseen kuuluukin myös lasten Pihapelipäivä-pakka.

 

 

 

”Me pelattiin lapsena tätä versiona ’kuka pelkää mustaa miestä’ ja kyllähän se välillä aina nostaa päätään sekin. Ilmaisuna se on vanhentunut ja tuntuu omituiselta tässä ajassa, sillä ihmisiähän me kaikki ollaan. Vanhempana olen huomannut, että lapsille ihonväri ei ole kiusaamisen aihe, se opitaan vasta meiltä aikuisilta. Päiväkodissa ja lasten harrastuksissa yleisin versio taitaa olla ’kuka pelkää mustekalaa’. Jäämies-versio on tietenkin hauska myös monen isän mielestä, koska siinä on hienovarainen viittaus Kimi Räikköseen. Futiskoulussa sama leikki sidottiin harjoitteluun tietenkin niin, että hyökkääjällä oli pallo ja leikin nimi oli ’kuka pelkää puolustajaa’. Leikilläkin on evoluutionsa ja miljoona eri muotoa. Niin sen pitääkin olla”

 

Jani, Ideapakan oivalluttaja ja 3 ihanan pienen tytön isä.

 

Perjantai-idea on blogin vakituinen kategoria. Kerran viikossa esittelemme erilaisia ideoita ja menetelmiä ja niiden sovelluksia kuukauden ideapakasta. Toukokuun pakkana on Pihapelipäivän ulkoleikit.