Kirjoitettu: 27.12.2012

Ideapakkoja suojaa kankainen pussi, joka ommellan Nicaraguassa itsenäisten naisyrittäjien voimin. Naiset saavat työstään reilun korvauksen ja tuotto lahjoitetaan takaisin kylään tukemalla neljän lapsen koulunkäynti.

Ideakosken stipendiaateilla alkaa olla taas yksi kouluvuosi
loppusuoralla. Jose Dennis aloittaa tammikuussa yläkoulun 3. luokan,
Mayosling alakoulun 5. luokan, Ana Teresa 4:nnen ja Joseling 3:nnen. Yhteyshenkilömme Milagrosin mukaan opiskelu on sujunut kaikilla hyvin.

Joseling on reipas ja hyvinvoiva tokaluokkalainen, jonka molemmat vanhemmat tukevat häntä koulunkäynnissä, vaikka eivät asukaan yhdessä. Joseling vaihtoi tänä vuonna koulua, mutta sopeutui nopeasti uuteen kouluun. Hän pääsi joulukuussa ripille ja koko naapurusto osallistui rippijuhliin.

Myös Ana Teresan äiti elättää perhettään pyykkäämällä, silittämällä ja myymällä ruokaa. Ana Teresalla oli vaikeuksia yhdessä oppiaineessa, mutta äiti kannusti tyttöä ponnekkaasti ja tämä saikin kolmannen luokan suoritettua.

Analla kuten muillakin lapsilla on kädessään Lasten pihaleikkien Ideapakka, joka on käännetty englannin kielellä. Tästä Ideapakasta löytyy perinteisten suomalaisten pihaleikkien lisäksi nicaragualainen lippuleikki.

Mayoslin sai erinomaiset arvosanat neljännen luokan päättötodistukseensa. Hän on kasvanut kovasti ja on todella iloinen pikkuisesta siskostaan, joka syntyi marraskuussa. Mayoslinin perhe haluaa erityisesti kiittää ideakoskea korvaamattomasta avusta.

José Denis sai yhdeksänvuotisen koulun päätökseen ja suunnittelee jatkavansa yliopistoon. Äiti on siitä todella onnellinen, sillä hänenkin suuri haaveensa saattaa toteutua. Perheessä on vain kaksi lasta ja myös vanhempien tulevaisuus riippuu lasten menestyksestä. José Dennis on hyvin aktiivinen, sosiaalinen ja oppivainen poika, tosin välillä vähän levoton oppitunneilla.