Kirjoitettu: 21.3.2013

Osaston kuusineliöinen puolikkaani  lähes valmiina.

” En osaa sanoa miksi, mutta teidän osasto erottuu edukseen.”
”Teillä on hienosti brändätty ständi.”
En mieti mitään omaan yritykseeni liittyvää brändäyksenä. Itseasiassa en pidä koko sanasta (mikä tarkoittanee vain sitä etten ymmärrä käsitettä tarpeeksi hyvin). Poimin asioita, joista itse pidän. Korallin värjäämä merensininen on lempivärini ja siksi se toistuu usein myös vaatteissani ja muissa värivalinnoissani. Joskus vetäisen koko diasettini violetiksi ihan vaan vaihtelun vuoksi. Siten jaksan päivästä toiseen innostua omista jutuista.

Vedän puoleeni yhteistyökumppaneita ja asiakkaita, joiden kanssa jaamme samanlaiset toimintavat ja arvot. Asiakkaani ovat 99% tyytyväisiä (vaikka haastan, provosoin ja kerron epämiellyttäviäkin asioita).

Eilen minulla oli ongelma.  Esimies & henkilöstö 2013-tapahtuman messuosasto, joka pitäisi jakaa kahtia. Messukeskuksen rakentamana väliseinälle tulisi hintaa 200€ (saman rahan voisi sijoittaa fiksumminkin). Anttilasta ostettu sermi tulisi halvemmaksi, mutta en halua ostaa mitään edullistakaan, jos tavaralle ei ole suurta käyttöarvoa. Lisäksi sermi tekisi ständistä liian karsinamaisen.

Mieti mitä sinulla jo on 
Eteiseni hylly ja olohuoneen matto ovat elementtejä, joista pidän omassa kodissani. Ne lähtevät mukaan myös messuille, sillä osastoni saa olla kodinomainen satojen roll-upien keskellä. Samalla saan hyvän syyn pesettää matto pesulassa.

Kierrätä vanhoja ideoita
Pyykkinaru on toiminut ennenkin ja se on jo osa leikkisää ilmettä, joten se tulee taas käyttöön. Kortteja on helppo lukea, kun ne ovat silmien korkeudella. Miten sitten kiinnittää pyykkinaru? Mistä saa kaksi tolppaa?

Herkisty havainnoille
Asuinalueellani on kaadettu paljon puita tänä keväänä. Puupinot ovat seisseet paikallaa jo pitkään. Kenellekään ei koidu harmia jos lainaan kahta koivunrunkoa kolmen päivän ajaksi. Puut on helppo palauttaa samaan kotini lähellä sijaitsevaan pinoon.

Urani huipulla hakkuupinon päällä.

Rungot pitäisi saada pysymään pystyssä. Joulukuusenjalka tuli ensimmäisenä ideana mieleeni. Suuntasin Bauhausiin etsimään joulukuusen jalkoja tai jotain mistä voisi rankentaa vastaavan tuen.

Varasta ideoita
Bauhausin ystävällinen ja erittäin palvelualtis myyjä osallistuji ideointiin ja pohti kaikki vaihtoehdot erilaisista betoniharkoista ja ristiinnaulatuista lankuista. Helpoin ja nopein idea löytyy kuitenkin usein selän takaa – tässä tapauksessa se oli ämpäri. Hyvät ideat ovat vapaata riistaa.

Paras idea löytyy usein lähempää kuin arvaakaan.

Vierailijoiden turvallisuuden takaamiseksi rungot porattiin kiinni ämpäreihin.

Seuraavaksi pitäisi vielä löytää soraa, jotta koivut pysyvät varmasti pystyssä

Koivut matkalla Messukeskukseen.

Hanki jotain uutta toiselta yrittäjältä!

Yrityksen nimi pitäisi saada jotenkin selkeästi näkyviin. Suomeen muuttanut Adam Rowe on taitava laserleikkaaja. Intohimonsa ja osaamisensa ympärille hän on luonut yrityksen Laser Cut Studio (kannattaa vilkaista yrityksen Showcasea) Adam leikkasi Ideapakka-tekstin kohokuviona erittäin edullisesti ja taidokkaasti. Valkoiset kirjaimet kiinnitin tavalliseen pahviin, jotta ne erottuvat seinästä.

Osasto lähes valmis!

Älä ideoi mahdottomia ja kuluta kaikkea aikaasi ja rahojasi sen toteuttamiseen. Ideoi mitä voisit toteuttaa omaperäisesti siitä mitä sinulla on.