Kirjoitettu: 20.9.2010

Ideakoski osallistui viime viikolla pienen maailmanparannusjärjestö Mano a manon hyväntekeväisyysillalliselle ja liittyi samalla järjestön yritysjäseneksi.

Mano a manon toiminta perustuu luottamukseen ja henkilökohtaisiin kontakteihin eri maissa olevissa avustuskohteissa. Apu suunnataan sinne, minne kehitysapu tai muut tukijärjestelmät eivät ulotu. Mano a manon perusta on halu auttaa. Yhdistys on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton.

Illan aikana kuulimme kuulumisia kuulumisia Nepalin ja Tiibetin maisemista ja Mongoliastakin sekä tarinoita Naistenpankin toiminnasta ja perustamisesta. Oman elämän irtiotoista kertoi ensimmäisenä suomalaisena naisena Mt Everestin huipulle kiivennyt Carina Räihä. Carina irtisanoitui työstään pankissa toteuttaakseen unelman Everestin valloittamisesta.

Oma yritys on erinomainen tapa toteuttaa itselle arvoikkaita asioita. Mano a manon tapa toimia sopii hyvin yhteen Ideakosken arvojen kanssa. Nigaragualaisyhteistyön ohella suunnitteilla on yhteistyön virittämistä Nepalilaisten naisten kanssa ensi vuoden puolella Ideapakan suojapussien osalta.