Kirjoitettu: 16.12.2010

Risto Mikkola heittämässä haastepalloa.

Syyskauden ensimmäinen Ideapaja toteuttiin Jollas-instituutissa. Ideapajan lopuksi kävimme läpi haastekierroksen. Kouluttaja Risto ”Ripe” Mikkola heitti lopuksi pallon minulle ja haastoi kirjoittamaan kirjeen jollaslaisille.

Kuinka moni osaa mainita työyhteisön, jossa ryhmähalia ei koeta noloksi tai jopa homosteluksi, kuten alla olevassa Ylen sketsissä? Kun katsoin huumoripätkän tunnistin monta tilannetta, jossa olen ollut läsnä. Ihmisiä ei kunnioiteta ja kokouksissa levitetään pahaa mieltä.

Ryhmähalauksesta minulle tuli mieleen elokuinen Jollas-instituutin Ideapajamme, jossa pääsin osaksi erityistä Jollas-henkeä, hyvää mieltä ja iloista yhteenkuuluvuutta. Kukaan ei osannut selittää miten se on onnistuttu välittämään vuodesta toiseen osana työyhteisöä.

Ammattijärjestöjen mukaan hyvän  työyhteisön määritelmä on olla samaan aikaan tuottava ja viihtyisä. Tällaiseen työyhteisöön on mukava tulla. Hyvän työyhteisön tunnistaa siitä, että ihmiset ovat sitoutuneita organisaatioon ja tyytyväisiä työhönsä.

Hyvän työyhteistön lisäksi teillä on Jollaksessa kehittynyttä pedagosista ajattelua ja se ei näy ainoastaan tiedollisella tasolla vaan ennen kaikkea asenteissa ja toisia kunnioittavassa ilmapiirissä sekä rikastavassa vuorovaikuksessa.

Minun haasteeni Jollaslaisille on puolestaan on kokeilla uutta tapaa välittää tätä ilmapiiria jollakin uudella menetelmällä seuraavassa palaverissa/kokouksessa.

Mikä Jollas?

Jollas Instituutti on ammatillinen erikoisoppilaitos, joka valmentaa S-ryhmän kaikkia henkilöstöryhmiä marketeista maatalouskauppaan.  Jollaksen tehtävänä on kehittää s-ryhmäläisten osaamista siten, että liiketoiminnot voivat menestyä ja tuottaa laadukkaita palveluja asiakasomistajille ja S-ryhmän muille asiakkaille.