Kirjoitettu: 9.3.2010

Perustin Ideakosken kehittääkseni perinteisiä staattisia oppimis- ja projektiympäristöjä osallistavammiksi. Ideapakka on ensimmäinen työkaluni oivalluttaa ja aktivoida.

Neljä kuukautta sitten sairastuin vakavasti. Taudin nimi on yrittäjyys. Kasvoin yrittäjäperheessä ja olen vannonut, ettei minusta koskaan tulisi yrittäjää. Sain kuitenkin tartunnan. En valinnut yrittäjyyttä, yrittäjyys valitsi minut.
Kun innostun jostain, olen 150% mukana. Taudin itämisaika tartunnan saamisesta oli lyhyt: Minulla oli idea, josta tuli tuote, Ideapakka. Perustin yrityksen, Ideakosken. Yrityksen perustaminen ei ole vaikeaa. Kun olin kerännyt rohkeutta tarpeeksi, pyöräilin samana päivänä PRH:een ja täytin lomakkeen, väärin tosin. Korjailin lomaketta pariin otteeseen jälkeenpäin.
Innovaatioiden taustalla on usein muut syyt kuin taloudellisen edun tai maineen tavoittelu: Minulla syy oli itseni toteuttaminen ja itsenäisyys.  Keskiössä on tekemisen ilo ja hauskuus. On palkitsevaa haastaa omat kykynsä ja saavuttaa tuloksia. Itse innovaatioon kohdistuu vanhemman ylpeyttä. Kun joku soittaa ja kertoo saaneensa hyötyä Ideapakastani, ilahduttaa se enemmän kuin rahalla saatu ilo. Innovaattorin työtä voikin verrata kirjan kirjoittamiseen tai säveltämiseen; oman kappaleen kuuleminen radiossa. Perheessäni yrittäjyys oli elämäntapa, eri toimijoiden kanssa toimiminen. Itse tavoittelen itsenäisyyttä ja riippumattomuutta. Olen hyvä esimerkki siitä, ettei innovaation keksiminen vaadi ylivertaista älykkyyttä, vaan ennemminkin halua ja sitoutumista tavoitteeseen. Sitkeys onkin innovaattorin tärkein ominaisuus.
Kukaan ei saa innovaatiota toteutettua yksin. Olen saanut arvokasta apua graafisen alan ystäviltäni ja matkan varrella tapaamiltani ihmisiltä, jotka ovat auttaneet silkasta auttamisen halusta. Esittelen nämä upeat toimijat seuraavassa blogipostauksessani. 
Paitsi sitkeyttä, innovaattori tarvitsee verkkoja. Verkko on erinomainen paikka verkostoitua. Haluaisitko sinä verkostoitua Ideakosken kanssa?

Reetta Koski
reetta@idekoski.fi
050 370 3093

Kuva: Teemu Bergman