Kirjoitettu: 1.3.2011

Ideakosken webbisivu-uudistuksen myötä myös yritysksen kaksi keskeistä käsitettä on saa muodon: Ideat  Oivallus. Uudistavaan ja ideaperustaiseen oppimiseen tarvitaan Idean ja Oivalluksen dialogia.

Sammakko nimeltä Idea

Edessämme loikkii ja vilisee paljon uusia ideoita, muttemme usein huomaa niiden mahdollisuuksia. Ideoita loikkii edessämme paljon.  Ne ovat nopeita ja vikkeliä ja usein niistä on vaikea saada kiinni. Toisinaan emme osaa arvostaa ideoita, vaikka monet ovatkin ihan kunkkuideoita tai ainakin prinssejä.

Sammakko edustaa metamorfoosia eli muodonmuutosta.. Pinnan alla meissä on paljon enemmän kuin mitä muut osaavat odottaakaan. Sammakko saattaa olla prinssi valeasessa.

Tiesitkö, että unentulkitsijoiden mukaan sammakko unessa edustaa potenttiaalia muutokseen tai jonkin odottamattoman asian tekemiseen.

Kilpikonna nimeltä Oivallus

Uudistaviin ja syväoppimiseen suuntaviin oivalluksiin etuna on viisaus ja elämänkokemus. Kilpikonna edustaa tätä valtavaa rikkautta. Kokemukset eivät ole itsessään arvokkaita jos niitä osaa hyödyntää ja oivalla uutta.

Turhan usein emme kuitenkaan hyödy kokemuksistamme. Uusien oivallusten esteenä on usein kova kuori, panssari, joka suojaa meitä ristiriidoilta. Vaaditaankin ravistelua ja joskus panssariin pitää saada syntymään särö, jotta opimmime uutta.

 

Idea ja Oivallus esittäytyivät Educa-messuilla rintanapeissa.

Idea & Oivallus näkyy myös muualla Ideakosken sivuilla:
www.ideakoski.fi
www.oppiminen.com
www.facebook.com/ideapakka

Idea & Oivallus ovat Riikka Kurjen käsialaa. Riikan herkkää kädenjälkeä voit ihastella osoitteessa www.riikkakurki.com.