Kirjoitettu: 22.9.2010

Sain tänään palkitsevan mailin, jonka julkaisen alla kirjoittajan Sari Ropposen luvalla. Huhtikuussa toteutimme Ideapajan Jyväskylän kaupungin esimiehille. Ideapakan menetelmiä tarkasteltiin mm. kokouskäyntäntöjen tehostamisessa. Henkilöstöpäivälle suunniteltu idea esiteltiin aiemmin perjantai-ideana TV-formaattina

Ideapaja Jyväskylässä 30.4.2010

Hei Reetta,


pitää kertoa sinullekin, että meillä oli pari viikkoa sitten koko henkilöstölle tarkoitettu yhteinen tilaisuus, KRP-päivä. Siellä on apulaiskaupunginjohtaja perinteisesti puhunut taloudesta ja ajankohtaisista asioista tosi pitkän diasarjan (pääasiassa talouslukuja) viuhuessa taustalla. Mutta eipä viuhunutkaan enää. Nimittäin päätimme testata siellä 30.4. esimiesten valmennuspäivässä keksityn ns. Inhimillinen tekijä -formaatin avulla toisenlaista lähestymistyyliä.


Hlöstön edessä oli kaksi nojatuolia, pikkupöytä ja jalkalamppu. Viestintäpäällikkömme haastatteli apulaiskaupunginjohtajaa ja samat asiathan sieltä irtosivat, mutta hauskasti, epävirallisesti rupatellen. Apulaiskaupunginjohtajakin oli rento ja vapautunut hauskojen ja näppäröiden kysymysten ja haastattelijan kanssa.
Porukka oli tosi tyytyväinen ja kaikilla oli suut hymyssä.


Eli kiitos vain sinulle vielä silloisesta ideariihestä, kyllä sieltä saatuja muitakin ideoita on meillä jo toteutettu pienempien porukoiden kanssa.


Mukavaa syksyn jatkoa!

terveisin, Sari Jyväskylästä