Kirjoitettu: 8.3.2016

Tänään vietetään naistenpäivää. Tänään viedään ruusuja ja suklaata lähimmäisille ihanaisille, luonnollisesti.

Samalla muistetaan toivottavasti naiset myös muualla. Vaikka Suomi on yksi maailman tasa-arvoisimmista maista ja täällä on paljon tehtävää naisten oikeuksien puolesta, silti suurimmat edistysaskeleet tasa-arvon puolesta tehdään siellä, missä on eniten saavutettavaa.

Ideapakka + Ideapussi

IMG_20150327_130314Ideapakan voi ostaa pakattuna yksilölliseen käsityönä tehtyyn laadukkaaseen kankaiseen suojapussiin. Ideapussit ommellaan Granadassa Nicaraguassa kahden naisyrittäjän Fannyn ja Isabellan toimesta. Ideapussit lisäksi painetaan Nicaraguassa, josta posti tuo ne Suomeen. Heti kahden kuukauden kuluessa perille saapuu hyvin paljon elämää nähnyt pahvilaatikko, sillä ne ovat arvotavaraa lähtömaassaan.
 Yrittäjänaiset ovat  tyytyväisiä jo viisi vuotta kestäneeseen yhteistyöhön Ideapakan kanssa: ”- Tämä (kangaslaukkubisnes) on minun unelmani ja se saa minut tuntemaan itseni tärkeäksi naisena. Toivon, että rehellisyys, työ ja ystävyys kestävät ikuisesti”, toinen yrittäjistä Fanny sanoo.
IMG_20150408_171413Isabella puolestaan uskoo yritysyhteistyön suomalaisten asiakkaiden kanssa mahdollistavan pitkällä tähtäimellä unelmien toteuttamisen: ”- Minun suuri unelmani on omistaa omakotitalo joku päivä ja kuka tietää, jos tämän yrityksemme kautta onnistuisin siinä.”
 Ideapakka aikanaan löysi ideapussin tekijät suomalaisen La Gringa -yrityksen avulla. La Gringa tekee edelleen aktiivista yhteistyötä, ja viimeksi tammikuussa 2015 La Gringan yrittäjä Leea Kukkonen tapasi Fannya ja Isabellaa Granadassa.

Kuvissa alla: tunnelmia edelliseltä Nicaraguan vierailulta. Kuvat (c) La Gringa.

Isabel
Isabel ompelee.
Painolaite
Silkkipainolaite Granadassa.
Nicaragualainen kyläjuhla
Nicaragualainen kyläjuhla

Ideapussit ihanissa väreissä löydät verkkopuodistamme.