Kirjoitettu: 4.4.2012

Kutakin väriä on pakassa 13 korttia.

Ideapakka-sarja täydentyy uudella kuvakorttipakalla. Toivomme sinun ideoivan itse omanlaisesi tapa kuvien ja adjektiivien käyttöön tai hyödyntävän yhteydessä muihin Ideapakkoihin.

Mitkä ihmeen kuvakortit?
Pakassa on 52 korttia, joita voi käyttää monien menetelmien yhteydessä kuten esittäytymisessä, ideoinnissa, arvioinnissa. Kortit ovat kaksipuoleisia: etupuolella on valokuva ja kääntöpuolella jokin ominaisuus.

Kortin etupuoli: VALOKUVAT
Korttien etupuolella on kuvattu Suomen luontoa ja kuvakortteja on voi hyödyntää esim.

 • ideointi
 • luova kirjoittaminen
 • tarinan kerronta
 • arviointi, palautteen antaminen


Kortin kääntöpuoli: OMINAISUUDET JA VÄRIT
Korttien kääntöpuolella on adjektiiveja ja ominaisuuksia, joita voi hyödyntää samalla tavalla kuin kuviakin. Ominaisuudet sopivat erityisen hyvin tiimin toiminnan arviointiin, ihannetilan visiointiin.

Ominaisuudet on  jaoteltu neljälle eri värille, mutta väreistä ei tarvitse välittää. Jos kuitenkin värejä halutaan hyödytää niin ominaisuuksia  on jaoteltu seuraavasti:
Pakassa on yhteensä 52 korttia.

VIHREÄ ominaisuudet viittaavat ryhmäkeskeisiin ja sosiaalisiin ominaisuksiin. Jos valitsit paljon vihreitä kortteja voidaan pohtia esim. ”Oletko lojaali tiimipelaaja?”

ORANSSI ominaisuudet viittavat tehtävä ja suorituskeskeisiin ominaisuuksiin.  Jos ryhmässä valittiin paljon oransseja kortteja voidaan pohtia esim. ”Olemmeko tiiminä tavoiteorientoituneita riskinottajia?”

VIOLETTI ominaisuudet viittaavat analysointiin, kriititisyyteen ja harkitsevuuteen. Jos nämä ominaisuudet jäävät vaille huomiota voidaan kysyä esim. ”Puuttuko joukostamme harkitseva tarkkailija?”

SININEN  ominaisuudet viittaavat tunnollisuuteen ja laatuun sekä täydellisyyden tavoitteluun. Näiden ominaisuuksien valitsijalta voisi kysyä mieltymystä työskennellä projektin loppuvaiheessa.
Tulee muistaa, että mikään väri tai ominaisuus ei ole toista
parempi.
Pääosa korttien kuvista on Tomi Tähden ottamia valokuvia (www.tomitahti.com). Mukana on myös Anna Pylkkäsen (www.inspironet.fi) valokuvia sekä muutamia kuvapankin kuvia täydentämässä kokonaisuutta futureimagebank.com.
Löydät Kuvat ja adjektiivit verkkopuodistamme!

4 kommenttia artikkeliin ”Ideapakan kuvakortit

 1. Hei,
  Upeat kortit. Saako näitä tilata?

  1. Hei! Kyllä saa. Voit laittaa meiliä tilaa@ideapakka.fi tai tehdä tilauksen verkkopuodissa Ideapakka.fi/verkkopuoti !

 2. En nähnyt näitä kortteja verkkokaupassa.

  1. Moikka Kaisa,

   Kiitos kommentistasi! Löytyvät täältä: https://ideapakka.fi/verkkopuoti/ideapakka-kuvat-adjektiivit/

   -Jani.

Kommentointi on suljettu.